Martin Loessner: Courses in Autumn Semester 2016

Name Prof. Dr. Martin Loessner
FieldLebensmittelmikrobiologie
Address
Inst.f. Lebensm.wiss.,Ern.,Ges.
ETH Zürich, LFV B 20
Schmelzbergstrasse 7
8092 Zürich
SWITZERLAND
Award: The Golden Owl
Telephone+41 44 632 33 35
E-mailmartin.loessner@ethz.ch
URLhttp://www.foodmicrobiology.ethz.ch
DepartmentHealth Sciences and Technology
RelationshipFull Professor

NumberTitleECTSHoursLecturers
751-0013-00LWorld Food System4 credits4V
751-0013-00 VWelternährungssystem (World Food System)4 hrs
Mon13-15CAB G 11 »
Fri08-10NO C 60 »
N. Buchmann, R. Finger, M. Kreuzer, M. Loessner, D. Moretti, M. Siegrist, E. J. Windhab
752-4005-00LFood Microbiology I
For students of the study programme Biology BSc the course can only be selected as 4th concept course.
3 credits2V
752-4005-00 VLebensmittel-Mikrobiologie I2 hrs
Tue10-12HG E 1.1 »
M. Loessner
752-4007-00LExperimental Food Microbiology Restricted registration - show details
Number of participants limited to 48.

Registration only after having attended the course Lebensmittel-Mikrobiologie I (752-4005-00L).
3 credits4P
752-4007-00 PExperimentelle Lebensmittel-Mikrobiologie Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Das Praktikum wird zweimal als Blockkurs durchgeführt!
Block I vom 09.01.2017 - 20.01.2017
Block II vom 30.01.2017 - 10.02.2017

Die Platzzuteilung erfolgt gemäss separater Anmeldung. Das Praktikum findet in den Räumen LFV C42.1/2 statt. Details werden separat bekannt gegeben.
60s hrsM. Schuppler, M. Loessner
752-4009-00LMolecular Biology of Foodborne Pathogens3 credits2V
752-4009-00 VMolecular Biology of Foodborne Pathogens2 hrs
Thu10-12LFO C 13 »
M. Loessner, M. Schuppler
752-4020-00LExperimental Food Microbiology for Biologists Restricted registration - show details
Number of participants limited to 20.

Prerequisites: It is recommended to attend the course Lebensmittel-Mikrobiologie (752-4005-00L) as a preparation.
6 credits7G
752-4020-00 GExpt. Lebensmittelmikrobiologie für Biologen
Permission from lecturers required for all students.
Blockkurs im 3. Viertel des Herbstsemesters
100s hrs
Tue13-17LFV B 42.1 »
13-17LFV C 42 »
Wed08-17LFV B 42.1 »
08-17LFV C 42 »
Thu08-17LFV B 42.1 »
08-17LFV C 42 »
Fri08-17LFV B 42.1 »
08-17LFV C 42 »
M. Schuppler, M. Loessner, M. Schmelcher