Autumn Semester 2020 takes place in a mixed form of online and classroom teaching.
Please read the published information on the individual courses carefully.

752-0010-00L  Excursions

SemesterSpring Semester 2015
LecturersB. Dorn
Periodicityyearly recurring course
Language of instructionGerman
CommentOnly for Food Science BSc.


AbstractEs werden Fachexkursionen zu verschiedenen Themen der Lebensmittelwissenschaft angeboten.
ObjectiveExcursions are meant to motivate students, to offer orientation and to encourage system orientated thinking. Students mobilize theories; combine them to practical experience to finally gain in-depth knowledge on the subject. Visits to factories advance the understanding of the food industry and the related job opportunities.
ContentIm Rahmen von Betriebsbesuchen erhalten die Studierenden einen praktischen Einblick in folgende lebensmittelwissenschaftlichen Fachgebiete und Themen: Lebensmittel-Biotechnologie, Lebenmittel-Mikrobiologie, Lebensmittel-Verfahrenstechnik, Lebensmittel-Chemie und Analytik, Qualitätssicherung, Hygiene und Kontrolle.
Lecture notesZu jeder Exkursion wird ein separates Programm mit fachlichen und administrativen Hinweisen zur Verfügung gestellt.
Prerequisites / NoticeDie Anmeldung zu den Exkursionen erfolgt gemäss separater Ausschreibung.