Suchergebnis: Lerneinheiten im Frühjahrssemester 2015

Lebensmittelwissenschaft Master Information
Vertiefung in Food Processing
Disziplinäre Fächer
Nummer Titel Typ ECTS Umfang Dozierende
752-2402-00L Food Packaging W 2 KP 2G D. Louvier
752-3022-00L Planung von Lebensmittelbetrieben W 3 KP 2G S. Padar, E. J. Windhab, P.  Beck
752-5102-00L Food Fermentation Biotechnology W 3 KP 2V C. Lacroix
Methodische Fächer
Nummer Titel Typ ECTS Umfang Dozierende
751-1000-00L Interdisziplinäre Projektarbeit Information
Voraussetzung: abgeschlossenes Bachelorstudium!
W+ 3 KP 4U B. Dorn, E. Frossard, L. Meile, H. Adelmann, N. Buchmann, C. De Moraes, P. A. Fischer, M. C. Härdi-Landerer, M. Kreuzer, U. Merz, S. Peter, M. Schuppler, M. Siegrist, J. Six, S. E. Ulbrich, A. Walter
752-2310-00L Physical Characterization of Food W 3 KP 2V P. A. Fischer, R. Mezzenga
752-3102-00L Process-Microstructure-Property Relationships W 3 KP 2G E. J. Windhab, P. Braun, A. M. Kratzer, M. Michel
752-2110-00L Multivariate Statistical Analysis W 3 KP 2V C. Keller, V. Visschers
Optionale Fächer
Nummer Titel Typ ECTS Umfang Dozierende
752-2123-00L Risk Awareness, Risk Acceptance and Trust W 3 KP 2V M. Siegrist
752-1202-00L Lebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement W 3 KP 2G T. Gude
752-1301-00L Special Topics in Toxicology Information W 2 KP 2G S. J. Sturla
752-1302-00L Advanced Topics in Toxicology W 2 KP 2G S. J. Sturla
752-3024-00L Hygienic Design W 2 KP 2G J. Hofmann, E. J. Windhab
752-3104-00L Food Rheology II W 3 KP 2G P. A. Fischer
Vertiefung in Food Quality and Safety
Disziplinäre Fächer
Nummer Titel Typ ECTS Umfang Dozierende
752-1022-00L Selected Topics in Food Chemistry (FS) Information W 3 KP 2G L. Nyström, T. M. Amrein
752-1202-00L Lebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement W 3 KP 2G T. Gude
752-1301-00L Special Topics in Toxicology Information W 2 KP 2G S. J. Sturla
752-1302-00L Advanced Topics in Toxicology W+ 2 KP 2G S. J. Sturla
752-4010-00L Problems and Solutions in Food Microbiology
Number of participants limited to 28.

Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar.
W 3 KP 1S M. Loessner, J. Klumpp
752-5102-00L Food Fermentation Biotechnology W 3 KP 2V C. Lacroix
Methodische Fächer
Nummer Titel Typ ECTS Umfang Dozierende
751-1000-00L Interdisziplinäre Projektarbeit Information
Voraussetzung: abgeschlossenes Bachelorstudium!
W+ 3 KP 4U B. Dorn, E. Frossard, L. Meile, H. Adelmann, N. Buchmann, C. De Moraes, P. A. Fischer, M. C. Härdi-Landerer, M. Kreuzer, U. Merz, S. Peter, M. Schuppler, M. Siegrist, J. Six, S. E. Ulbrich, A. Walter
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