Search result: Courses in Spring Semester 2021

Food Science Master Information
Major in Food Processing
Disciplinary Subjects
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-2402-00LFood PackagingW2 credits2G
752-2402-00 GFood Packaging2 hrs
Tue08-10LFO C 13 »
S. Yildirim
752-3022-00LFood Factory Planning and DesignW3 credits2G
752-3022-00 GPlanung von Lebensmittelbetrieben2 hrs
Tue14-16LFO C 13 »
P.  Beck, S. Padar
752-5102-00LFood Fermentation BiotechnologyW3 credits2V
752-5102-00 VFood Fermentation Biotechnology2 hrs
Tue10-12LFV E 41 »
C. Lacroix, F. Constancias, M. Stevens
752-3200-00LSustainable Food ProcessingW+3 credits2V
752-3200-00 VSustainable Food Processing2 hrs
Wed14-16ML F 34 »
A. Mathys
Methodology Subjects
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
W+4 credits4U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die Lehrveranstaltung findet am Donnerstag während dem Semester von 12.30 - 16.00 statt.
Am 11.03.21 findet die Projektbesprechung extern beim Projektpartner statt, dieser Anlass dauert vom 12.00-18.00.
Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden zudem ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten.
Die Projekttage werden vom Montag, 21.06.21 bis Donnerstag, 24.06.21 an der ETH Zürich durchgeführt.
4 hrs
Thu12-14LFW C 5 »
21.06.08-12CAB G 61 »
21.06. - 24.06.08-17HG E 21 »
08-17HG E 22 »
08-17HG E 23 »
08-17HG E 33.5 »
08-17LFV E 41 »
08-17LFW B 1 »
08-17LFW B 2 »
08-17LFW C 11 »
08-17LFW C 4 »
08-17LFW C 5 »
08-17LFW E 13 »
B. Dorn, E. Frossard, C. Hartmann, M. Schuppler, H. Adelmann, J. Anderegg, J. Baumgartner, U. Brändle, M. Erzinger, T. Fleischmann, I. Gangnat, A. K. Gilgen, G. Kaufmann, L. Kronenberg, M. Maurhofer Bringolf, C. E. Pohl, A. Walter, M. Wiggenhauser, S. Wimmer
752-2310-00LPhysical Characterization of FoodW3 credits2V
752-2310-00 VPhysical Characterization of Food2 hrs
Wed08-10LFV E 41 »
P. A. Fischer, R. Mezzenga
752-2110-00LMultivariate Statistical Analysis Restricted registration - show details W3 credits2V
752-2110-00 VMultivariate Statistical Analysis Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
2 hrs
Thu10-12HG D 12 »
10-12HG D 7.2 »
10-12HG E 19 »
C. Hartmann, A. Bearth
Optional Subjects
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-2123-00LRisk Awareness, Risk Acceptance and TrustW3 credits2V
752-2123-00 VRisk Awareness, Risk Acceptance and Trust2 hrs
Wed10-12HG D 7.2 »
M. Siegrist
752-1202-00LFood Safety and Quality ManagementW3 credits2G
752-1202-00 GLebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement2 hrs
Mon10-12IFW A 32.1 »
T. Gude
752-3024-00LHygienic DesignW2 credits2G
752-3024-00 GHygienic Design
Lecture follows a special program.
2 hrs
Mon14-18LFO C 13 »
J. Hofmann
752-3104-00LFood Rheology IIW3 credits2G
752-3104-00 GFood Rheology II2 hrs
Mon08-10CHN F 46 »
P. A. Fischer
752-1300-01LFood Toxicology Information W2 credits1V
752-1300-01 VFood Toxicology
The lecture slots are alternating with Nutrigenomics (752-6402-00V)
1 hrs
Fri/2w14-16LFV E 41 »
S. J. Sturla
752-3102-00LProcess-Microstructure-Property RelationshipsW3 credits2G
752-3102-00 GProcess-Microstructure-Property Relationships2 hrs
Tue16-18LFV E 41 »
E. J. Windhab, P. Braun, A. M. Kratzer, M. Michel
751-5500-00LSimulations and Sensors in Agri-Food Supply Chains Restricted registration - show details W3 credits2G
751-5500-00 GSimulations and Sensors in Agri-Food Supply Chains2 hrs
Fri16-18LFW B 3 »
28.05.16-18LFW B 1 »
T. Defraeye
Major in Food Quality and Safety
Disciplinary Subjects
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-1022-00LSelected Topics in Food ChemistryW3 credits2G
752-1022-00 GSelected Topics in Food Chemistry2 hrs
Fri08-10LFW C 1 »
L. Nyström, M. Erzinger
752-1202-00LFood Safety and Quality ManagementW3 credits2G
752-1202-00 GLebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement2 hrs
Mon10-12IFW A 32.1 »
T. Gude
752-4010-00LProblems and Solutions in Food Microbiology Restricted registration - show details
Number of participants limited to 28.

Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar.
W3 credits1G
752-4010-00 GProblems and Solutions in Food Microbiology
Kickoff Meeting: 03.03.2021, 14:15
IMPORTANT: ALL STUDENTS MUST BE PRESENT in order to register.
1 hrs
Wed14-16LFO C 13 »
M. Loessner, J. Klumpp, M. Schmelcher
752-5102-00LFood Fermentation BiotechnologyW3 credits2V
752-5102-00 VFood Fermentation Biotechnology2 hrs
Tue10-12LFV E 41 »
C. Lacroix, F. Constancias, M. Stevens
752-1300-01LFood Toxicology Information W2 credits1V
752-1300-01 VFood Toxicology
The lecture slots are alternating with Nutrigenomics (752-6402-00V)
1 hrs
Fri/2w14-16LFV E 41 »
S. J. Sturla
Methodology Subjects
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
W+4 credits4U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die Lehrveranstaltung findet am Donnerstag während dem Semester von 12.30 - 16.00 statt.
Am 11.03.21 findet die Projektbesprechung extern beim Projektpartner statt, dieser Anlass dauert vom 12.00-18.00.
Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden zudem ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten.
Die Projekttage werden vom Montag, 21.06.21 bis Donnerstag, 24.06.21 an der ETH Zürich durchgeführt.
4 hrs
Thu12-14LFW C 5 »
21.06.08-12CAB G 61 »
21.06. - 24.06.08-17HG E 21 »
08-17HG E 22 »
08-17HG E 23 »
08-17HG E 33.5 »
08-17LFV E 41 »
08-17LFW B 1 »
08-17LFW B 2 »
08-17LFW C 11 »
08-17LFW C 4 »
08-17LFW C 5 »
08-17LFW E 13 »
B. Dorn, E. Frossard, C. Hartmann, M. Schuppler, H. Adelmann, J. Anderegg, J. Baumgartner, U. Brändle, M. Erzinger, T. Fleischmann, I. Gangnat, A. K. Gilgen, G. Kaufmann, L. Kronenberg, M. Maurhofer Bringolf, C. E. Pohl, A. Walter, M. Wiggenhauser, S. Wimmer
  •  Page  1  of  6 Next page Last page     All